8 Temmuz 2014 Salı

Un Helvası

Bu akşam ailece evimizde ilk olan bir heyecan yaşadık.Büyük oğlum Kutayım ilk süt dişini çektirdi hemde büyük bir cesaretle bende ilk giden dişimizin anısına hemen bir helva kavurmak istedimki mutfaga girip dolabı açtıgımda tereyağının boş kabıyla karsılastım ama pes etmeden yapmaya koyuldum diş helvamızı  Yapılış sebebindenmidir bilmem çok lezzetliydi.Sizlerlede bu gecemizin anısını paylaşmak istedim.

Un Helvası(Diş helvası  )

Malzemeler
Yarım subardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 su bardağı ılık su
1 avuç ceviz

Yapılışı


Sıvıyağ ve margarin tencereye alınır eriyince üzerine un eklenip kısık ateşte pes etmeden rengi iyice dönünceye kadar sürekli kavrulur.Sürekli kavurursanız un kendiliğinden kıyır kıyır olup yerken ağıza geliyor.Rengi dönünce cevizide atılır ve 2. dk altı kapatılıp dinlendirilir.Suyun içine alınan şeker eritilir ve 2 dk. dinlenen helvaya karıştırarak dökülür ve altı açılıp suyu çekene kadar karıştırılır ortalama 1 dk.da çekiyor ve kaşıkla şekil verilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder