2 Temmuz 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Dizme Fasülye

Zeytinyağlı fasülyeyi genelde herkes severek ve beğenerek tüketir.Özellikle benim evimde bu olay evin erkekleri tarafından abartılacak kadar fazladır.
Hele ki Zeytinyağlı fasülyeyi sunumu ve görselliği kat ve kat daha fazla bir hale getirmişsek değmeyin ozaman keyfine...
Özellikle şimdi mübarek ramazan ayında verdiğimiz iftar davetlerinde bu şekilde bir zeytinyağlı sofranıza oldukça yakışacak benden söylemesi ;)

Zeytinyağlı Dizme Fasülye

Malzemeler
500 gr. taze fasülye
1 adet büyük kurusoğan
2 adet büyük domates
1 adet çarliston yada köy biberi
1 tatlı kaşığı salça
1.5 çay bardağı su(Fasülyanin durumuna göre biraz artırılabilir)
1 çay kaşığına yakın tarçın
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Özellikle Riviera Zeytinyağı





Yapılışı
Fasülyelerimiz temizlenip ortadan yarılır eger boyları uzunsa ikiye kesilir.
Fazla derin olmayan bir tencerenin içerisine( pilav tenceresi en ideali) sıra sıra dizilir.Ben fikir olması amaçlı alta farklı üste farklı şekilde dizdim.
Dizilen fasülyelerin üzerine küçük küçük dogranmış domates, soğan ve biberin yarısı dökülür ve üst kata tekrar fasülyeler dizilir.Ve kalan fasülye varsa üzerine serpiştirilir.
İkinci kat fasülyenin üzerine kalan soğan,domates ve biber serpilerek en son şeker,tuz ve tarçını atılıp zeytinyağı gezdirilip ağzına tabak kapatılır.
Kısık ateşte 25 dk. fasülyeler sarartılır ve daha  sonra su ile açılan salça tabağın üzerinden gezdirilip fasülyeler tam pişene kadar beklenir.
Pişen fasülyenin altı kapatılıp soğumaya alınır.Tamamen soğuduktan sonra tencereden daha byük bir tabağa ters çevrilerek servise hazır getirilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder