3 Temmuz 2014 Perşembe

Domates Çorbası

Enfes aroması,lezzeti ve en şık sofrada bile kendini gösterecek en güzel çorbalardan biridir Domates Çorbası...
Bu çorbanın en büyük özelliği ununun bolca kavrulup aromasına aroma eklemektir.Yapan kişinin bir daha vazgeçemeyeceği harika bir çorbadır.

Domates Çorbası

Malzemeler
2  adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ortalama 1 litre su
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Tuz

Üzeri için
Rendelenmiş kaşar

Yapılışı
Domateslerimizi robottan yada rendeden geçirelim.
Tenceremize tereyağ ve sıvıyağı alıp eriyince üzerine ununu ekleyip helva gibi iyice rengi kahverengileşinceye kadar kavuralım.
Rengi dönen unumuza domatesi,salçayı,Karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.
Üzerine soğuk suyu çırpıcıyla karıştıra karıştıra ekleyelim.
Kaynayıncaya kadar karıştıralım,kaynamaya çıkınca altını kısıp 5. dk kendi kendine dinlenmesini bekleyelim.
Üzerine rendelenmiş kaşarla servis edelim.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder