19 Ekim 2014 Pazar

Bonibonlu Yaş Pasta

Yine bir hafta başı,yine bir pazartesi, yine bir çoğumuzun sendroma girdiği ve yine çokça bayanın diyete başladığı haftanın en özel günü...
Özellikle benim gibi ev hanımlarının en yoğun oldugu gündür bugün,hafta sonunun dağınıklığı,çamaşırları,ütüsünün bol oldugu gündür eger bu günü atlatırsak Salı'ya rahat çıkacagız demektir...
Bukadar özel bir günü bu sefer ben rengarenk bir pastayla karşılamak istedim.Süt oglumun doğum gününe çocukları mutlu edecek heyecanla biran evvel yemek isteyecekleri bir pasta yapmak isterken sonucumuz enfes oldu.
İnşallah bu pastanın üzerindeki renkler gibi neşeli ve keyifli bir hafta olması dileği ile...

Bonibonlu Yaş Pasta

Malzemeler

Pandispanyası için
6 adet yumurta(oda sıcaklığında)
2.5 kahve fincanı ince toz şeker
1 kahve fincanı sıcaga yakın su
1 kahve fincanı sıvıyağ
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için
2 paket kakaolu pasta kreması
1 paket kakaolu kremşanti

Süslemesi için
4 paket bonibon
4 paket Dido serit çikolata

Arasına
2 adet muz

Yapılışı
Öncelikle kremamız için paketlerin hepsi derin bir kaba alınıp paketlerin üzerinde belirtilen miktarda süt ilave edilip mikser yardımıyla iyice çırpılıp buzdolabında dinlendirilir.
Pandispanyası için oda sıcaklıgındaki yumurtalar kaba alınıp üzerine şeker ve su ilave edilip mikserin yüksek ayarında ortalama 5 dk. iyice köpürene kadar çırpılır.
Köpüren yumurtaya sıvıyağ ilave edilir ve tahta bir kaşıkla karıştırılır.
Un,kabartma tozu ve vanilya elenerek hamura ilave edilip tahta kaşık yardımıyla hamura yedirilir.
Sadece alt kısmı yağlanmış kalıba hamurumuz boşaltılıp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 dk. pişirilir.
Kalıbın yan kısımlarını yaglamazsanız hamurunuz kalıba tutunarak daha fazla kabaracaktır.
Fırından cıkardıgımız kekimizin üzerine nemli bir bez örtüp soguyunca ters cevirerek cıkarılır.
Keki 3 eşit parcaya bölüp 1. kat kek servis tabagına alınıp üzerine krema ve dilimlenmiş muz bırakılıp 2. kat üzerine bırakılıp bu parcayada aynı işlem uygulanır.
3. kat pandispanya konulup etrafı kremamızla düzgünce sıvanıp etrafına kırdıgımız didolar üzerinede bonibonlar serpiştirilip 1 gün buzdolabında dinlendirerek servise hazır hale getirilir.
AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder