17 Ekim 2014 Cuma

Kalıpta Mantı

Oklavayı merdaneyi ele almısken bırakmadan devam edelim.Ben galiba bu hamurlu yemekleri cok seviyorum.Yaparkende yerkende büyük keyif alıyorum.
Birde bu yemegin adı mantıysa paha




bicilemez.
Mantiyi normal kapatmaktansa bana kalipta yapmak daha cok keyif veriyor.Hem vaktimi cok fazla almıyor hemde ic harcını bol almasından dolayı lezzetine daha fazla lezzet katıyor.Bence evinde olmayanlar bu kaliptan hemen edinmeliler.
3 boy satılan bu kalıbın en iyisi orta boy olanı aklınızda bulunsun...
Simdi geçelim tarifimize

Malzemeler
4 su bardagı un
1 yumurta
Tuz
Ilık su

İç harcı için
250 gr. yaglı kıyma
1 adet büyük boy kurusogan
1 tatlı kasıgı tuz
1 silme cay kasıgı karabiber
1 cay kasıgı pulbiber

Üzeri icin
Sarımsaklı yogurt
1 yemek kasıgı tereyag
1 cay kasıgı toz biber
1 cay kasıgı salca

Yapılısı
Hamurumuz icin un,yumurta,tuz derin bir kaba alınıp ılık su yavas yavas yogurulur.Yumusak olmayan bir hamur elde edilip uzerine nemli bez örtülüp dinlendirilir.
Hamurumuz dinlenirken harcımızı hazırlayalım.
Sogani rendeleyip bir süzgece alıp acı suyunu akıtalım.Kiym,sogan ve diger malzemeleri bir kaba alıp iyice birbirleriyle özleşene kadar yoguralım.
Hamurumuzdan yumurtadan biraz büyük parcalar koparip kalip büyuklügünde acalım.
Actıgımız parçayı kalıba yerlestirip deliklerin icine harcımızdan fındık kadar parcalar bırakalım.
Üzerine kalıp büyüklügünde bir parca daha hamuru acip birakalım ve merdane yardımıyla kalıbın üzerinden iyice gecip kalıbı ters cevirip sofra bezi yaydıgımız yere vurup mantilarin kalıptan ayrılmasını saglayalım.
Derin bir tencereye su doldurup tuz atıp kaynatalım.
Kaynayan suya mantılarımızı atıp 15 dk. haslayip kevgir yardımıyla mantıları genis bir tepsiye alıp ilk sıcaklıgı gecince tabaklara servis edilir ve üzerlerine sarımsaklı yogurt gezdirilir.
En son tavada tereyag eritilip icine toz biber ve salca eklenip 3 dk.kavrulup mantının üzerine gezdirilir ve keyifle yenilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder