31 Temmuz 2014 Perşembe

Çiğ Börek

Hamur ve et bir araya gelince harika lezzetler ortaya cikiyor.Bunlardan biriside herkezin keyifle yedigi ozellikle cocuklarin favorisi olan Cigborek...
Anavatani Eskisehir olan bu boregi bende oldukca guzel yaparim.Mayali hamurlada yapilan bu boregi ben mayasiz hamurla yapmayi tercih ediyorum.
Bu tarifi muhakkak deneyin pisman olmazsiniz ;)

Çiğ Börek

Malzemeler
4 su bardagi un
1 yumurta
Su
Tuz

İç harcı için
400 gr. yağlı kıyma
1 adet domates
Çeyrek demet maydanoz
1 adet büyük kurusoğan
Karabiber
Tuz

Kizartmak için
Sıvıyağ

Yapılışı
Öncelikle içharcımız için kurusogan rendelenir ve domateslerle maydanoz kucuk kucuk dogranir.Kiyma,tuz,karabiberde eklenip guzelce yogurulur ve buzdolabinda dinlendirilir.
Hamurumuz icin un,yumurta,tuz yogirma kabina alinir ve ilik su yavas yavas eklenerek yogurulur.Cok yumusak olmayan bir hamur elde edilir.
Hamurumuzdan yumurta kadar parcalar koparilip tatli tabagi buyuklugunda acilir.
Yari kismina harcimizdan yedirilip diger tarafi uzerine kapatilip hamur kesiciyle yada bir cay tabagiyla kenari kismi bastirilarak kesilir.
Tavaya aldigimiz yag iyice kizinca borekler tavaya alinir ve arkali onlu kizartilir.
Sicak olarak servis edilir.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder