26 Temmuz 2014 Cumartesi

Susamli Pogaca

Pogaca yapmak benim icin buyuk keyif.Ozellikle farkli sekiller vermek o hamuru sekillendirmek beni cocukluguma goturuyor sanki.
Bu pogacayida daha once 3-2-1 tarifinden yapmistim bu sefer degisiklik yapip mayali hamurdan yaptim.Kabarmayi oldukca seven hamurumdan enfes bir pogaca oldu sizlere siddetle tavsiye ederim.

Susamli Pogaca

Malzemeler
1 su bardagi ilik sut
Yarim subardagi siviyag
1 yumurta beyazi
1.5tatli kasigi kurumaya
2 yemek kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
Ortalama 2.5 su bardagi un

Uzeri icin
1yemek kasigi pekmez
1.5 cay bardagi su
Beyaz kavrulmamis susam

Hamurun icine
Yumusak tereyagi
Beyaz peynir

Yapilisi
Hamurumuz icin un haric butun malzemeler yogurma kabina alinir ve elimizle birbirine iyice karisacak sekilde karistirilir.
Unumuz yavas yavas ilave edilir ve yumusak bir hamur elde edilir.
Hamurumuzdan yumurta kadar bezeler koparilip acilir ve icine tereyagi surulup peyniri birakilir ve kapatilir.
Kapatilan kisminin tam tersi yani ustu once pekmezli suya daha sonra susama iyice batirilip kapatilan kismi alta gelecek sekilde yaglanmis tepsiye yerlestirilir.Bicakla uzerine iki kesik atilip tepsinin ustu strec filmle sikica kapatilir ve firin 50 dereceye alinip pogacamiz yarim saat mayalandirilir.
Mayalanan pogacanin ustu acilip firin 180 dereceye getirilir ve 20 dk.pisirilir.
AFIYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder