3 Temmuz 2014 Perşembe

Fırın Sütlaç

Türk mutfaklarının gelenekselleşmiş tatlılarından biri olan herkesin severek yediği enfes aromasıyla gönülleri fetheden harika bir tatlı

Fırın Sütlaç

Malzemeler
1 kilo süt
2 su bardağı su
1 dolu çay bardağı pirinç
9 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
1 paket vanilya

Yapılışı
Pirinçler yıkanıp süzülür ve 2 su bardağı su ile haşlanır.Suyunu çeken pirince süt ve şeker eklenerek ara ara karıştırılır.Kaynamaya yakın nişasta ile su açılarak sütümüze eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayan sütlaca vanilya eklenerek altı kapatılır ve kaselere doldurulur.Yarısına kadar su doldurulmuş fırın tepsisinin için yerleştirilip 240 derecede fırına verilir ve üzeri kızarınca fırından çıkarılır.Soğuyunca servis edilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder