9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ekşili Fellah Köftesi


Fellah köftesi deyince benim için akan sular durur.Bu lezzeti bir defa yiyen bir daha asla vazgemez.Her nekadar zahmetlide olsa eger sizinde benim gibi bu tadı begenen komşularınız varsa muhakkak adını duyunca yardıma geleceklerdir.Özellikle can komşum arkadaşı Tuğba fellah köftesinin adını duyunca bile kendinden geçiyor.Yayınladığımı görünce bayağı kulaklarımı bayağı çınlatıp arkasındanda hemen arayacağına eminim :) 
İşte enfes lezzetiyle fellah köftesi tarifi

Ekşili Fellah Köftesi

Malzemeler
750 gr. ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
3 dolu yemek kaşığı un
Ilık su
Tuz

Sosu için
3 adet domates
2 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Bol toz sumak
1 su bardağından biraz az su
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı



Hamurun bütün malzemeleri yoğurma kabına alınır ve 1 su bardağı sıcaksu dökülerek karıştırılıp 5 dk beklenir.Daha sonra üzerine azar azar su alınarak yoğurulur ve tam bir hamur kıvamına geldiğinde misket büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.Kaynar suyun içine bir miktar tuz katılarak ortalama 15 dk. haşlanır ve süzülür.Sosu için domatesler küçücük küçücük doğranır ve üzerine bol zeytinyağı alınarak domateslerin pişmesi beklenir.Pişen domatese su hariç bütün sos malzemesi katılıp pişirilir ve en son suyu dökülerek kaynayana kadar beklenir kaynamaya çıkınca altı kapatılıp pişen köftelerin üzerine dökülüp harmanlanır ve servise hazır hale getirilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder