10 Temmuz 2014 Perşembe

Islak Kek

Büyük küçük herkesin özellikle çocukların bayılarak yediği çaylarımıza ve kahvelerimize keyifle eşlik eden en güzel tariflerden birisidir Islak kek tarifi.Çoğu kişinin istediği kıvamı tutturamadığı bu kekin tarifimle tutmama olasılığı yok denecek kadar az.Sizlerde bu kadar lezzetli bir tarife ihtiyaç duyuyorsanız not etmeyi sakın unutmayın.

Islak Kek

Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1. su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz

Yapılışı
Malzemelerimizin özellikle oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
Öncelikle şeker ve yumurtayı mikserle 3-4 dk. iyice aynı yöne doğru çırpalım.
Üzerine süt,sıvıyağ,kakao,tuz ve vanilyayı ekleyip bu malzemeleride iyice karıştıralım.
Hazır olan karışımdan 1 su bardağı ayıralım.
Kapta kalan kek hamuruna kabartma tozu ve unu eleyerek katıp kaşık yardımıyla yedirelim ve sadece altı yağlanmış borcama dökelim.Kenarları yağlamayın ki tutunup iyice kabarmasını sağlasın.
Borcamı tezgaha birkaç kez vurarak hava kabarcıklarının gitmesini sağlayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk. pişirelim. Bir kürdan yada bıçak batırarak piştiğini kontrol edelim.Eger bıçakta hamur tortusu kalmıyorsa kekimiz pişmiştir.
Ayırdığımız karışıma 1 çay bardağı süt ekleyelim ve kekimiz sıcakken dilimleyip bu sosumuzu kekin üzerine kaşık yardımıyla eşit dökelim.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder