5 Temmuz 2014 Cumartesi

Ekşili Kıymalı Tel Şehriye Çorbası

Mutfaklarımızın klasikleşmiş çorbaları vardır. Bu çorbalardan biriside tel şehriye çorbasıdır.Özellikle yemek yemeği sevmeyen çocuklarımıza anneler şehriyesi doyurucu olsun diye bol bol yapıp yedirmeye çalışırlar deneyimli bir anne olarak bende sıkça denemiştim vaktiyle...
Ama ben bu çorbayı kıymalı ve ekşili daha çok seviyorum.Evimdeki hane halkı tarafından da bu şekilde daha severek tüketiliyor.


Ekşili Kıymalı Tel Şehriye Çorbası

Malzemeler
150 gr. yemeklik kıyma
1 adet yeşil biber
Yarım limon suyu
3 avuç içi tel şehriye
1 yemek kaşığı salça
Ortalama 2 litre su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Tuz

Yapılışı
Biberimiz küçücük olacak şekilde doğranır.
Tenceremize yağlarımız alınır ve kızınca biberlerimiz ve kıymamız ilave edilip kavrulur.
Kavrulan malzemeye salça,karabiber,tuz ilave edilip karıştırılır ve üzerine suyu eklenip kaynamaya çıkması beklenir.
Kaynamaya çıkan çorbamıza tel şehriyeler ve limon suyumuz ilave edilip altı kısılır ve ortalama 10 dk. şehriyeler pişene kadar beklenir.Şehriyelerimiz pişince servise hazırdır.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder