5 Temmuz 2014 Cumartesi

Renkli Lokumlar

Dikkat ettim de irmikle yapılan tatlılar özellikle ilgi alanıma giriyor.
Çocuklarım için besleyici hemde hafif olması her türlüsünü yapmama müsade ediyor.İşte bugünde böyle bir tarif paylaşacağım.Akşam iftardan sonra eşime ikram ettiğimde bu tatlıyı ne ile yaptın  diye sordu bende irmikle dedim,eşimin tepkisi çok keyifliydi.İrmik bildiğimiz irmiktir bu nasıl bişey olmuş yaaa deyiğ 6-7 taneyi mideye indirdi.Çocuklarımınkinden bahsetmiyorum bile :)
Bukadar basit ve bukadar lezztli tarifi muhakkak hemen mutfağa girip denemelisiniz.
Demedi demeyin :) :) :)

Renkli Lokumlar

Malzemeler
3 su bardağı süt
7 dolu yemek kaşığı irmik
7 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
2 tane damla sakızı(olması şart değil)
1 paket toz kremşanti

Süslemek için
Hindistan Cevizi
Fıstık Tozu
Kakao

Yapılışı
İrmik,süt ve şeker tencereye alınıp orta hararetli ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Kaynamaya çıkan tatlımıza margarin,damla sakızı ve vanilya eklenip kısık ateşte 2-3 dk. daha karıştırılır ve altı kapatılıp iyice soğuması beklenir.
Soğuyan tatlımıza toz haldeki kremşanti eklenip iyice yoğurulur ve elimiz hafif ıslatılarak yuvarlak toplar yapılıp süslenecek malzemelere bulanıp 3-4 saat buzdolabında diznlendirilir.Dondurma ilede servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder