5 Temmuz 2014 Cumartesi

Lokum Gibi Kuzu Gerdan

Et demek bizim evimizde olmazsa olmazlardan demek...
belkide bunu en büyük sebebi büyürken mutfağımızda etsiz yemek olmamasıydı.Benim babam evde ogün et pişmemişse eğer yemeği yemekten saymazdı.
Biz şuan mutfağa bukar katı bakmıyoruz evimizde ana yemek olarak sıksık zeytinyağlı yemeklerde tüketiyoruz ama etin gönlümüzdeki yeri ayrı.Heleki birde özene bezene pişirilmişse ve lokum gibi olmuşsa değmeyin o sofranın keyfine.İşte bu sebeple bizim gibi et yemeği sevenleri düşünerek lokum gibi pişmiş farklı işlemlerden geçirilerek lezzetine lezzet katılmış bir gerdan tarifi vereceğim.Emin olun yediğinizde bana teşekkür edeceksiniz.

Lokum Gibi Kuzu Gerdan

Malzemeler
4 adet kuzu gerdan

Sosu için
2 adet domates(robottan geçirilmiş)
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kekik
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
Karabiber
Tuz
1 adet kurusoğan

Marinesi için
1 su bardağından biraz az süt
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
Gerdanlarımızı pişirme işleminden 5-6 saat önce marine etmeliyiz bu işlemi 1 gece önce yaparsanız daha lezzetli olur.Marine için etlerimize süt,zeytinyağı ve tuz eklenerek iyice harmanlanıp ağzı kapatılır ve buzdolabına alınır.
Domatesler sarımsak robottan geçirilir ve üzerine soğan hariç diğer malzemelerde eklenip karıştırılıp bekletilir.
Teflon yada döküm bir tava ocağa alınıp en hararetli ateşte iyice ısıtılır.Tavamıza su serptiğimizde sular göbek atıyorsa tavamız pişirme hazırdır demektir.
Tavamız hazır olunca etlerimiz kızgın tavaya alınır ve arkalı önlü mühürlenir.Bu işlemi yapmamızın sebebi etin pişme esnasında suyunu salıp lezzetini kaybetmemesi için bütün lezzeti etin içine mühürlüyoruz.
Mühürlenen etler düdüklüye yanyana dizilir ve üzerine hazırladığımız sos dökülüp kapağı kapatılır ve kısık ateşte 0rtalama 45 dk. pişirilir.Çatal batırdığınızda ayrılıyorsa etiniz servise hazırdır.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder