Bütün yaz tarhanalar hazırlandı zahmetler çekildi şimdide onları sıcak sıcak pişirip sofraya getirme vakti geldi herde deva şifa bir çorba(söylemeden geçemeyeceğim tarhanam şahane olmuş)
Tarhana çorbası
Malzemeler
3 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı salça veya 1 domates rendesi
Tereyağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Tereyağı tencereye alınıp eritilir ve üzerine salça katılıp kavrulur.Tarhanamızda ilave edilip harmanlanır ve üzerine soğuk su alınıp karıştırılır.Kaynamaya başlayınca tuz ve azıcık karabiber eklenip altı tam kısık ateşe alınır 10 dk. kendi kendine kaynar bunun sebebi tarhanadaki çiğ unun ham kokusunun kalmaması için sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder