4 Temmuz 2014 Cuma

İrmik Tatlısı

Her mutfakta muhakkak yapılan lezzeti ve görüntüsüyle meşhur olan irmik tatlımız

İrmik Tatlısı

Malzemeler
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 dolu yemek kaşığı kakao

Yapılışı
Süt,irmik ve şeker orta hararetli ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya çıktığında margarin ve vanilya eklenip 2 dk. daha altı kısık olarak karıştırılır ve ıslatılmış fincanların yarısından biraz daha olacak şekilde doldurulur.Kalan harcımıza kakaosu ilave dilir ve iyice karıştırılıp fincanların boşta kalan kısımlarına doldurulup düzeltilir ve soğuması beklenir.Soğuyan tatlılar ters çevrilerek çıkarılır ve istenilen şekilde süslenir.Bu malzemeyi tek tek ugraşmak istemeyenler direk borcamada dökebilirler.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder