16 Temmuz 2014 Çarşamba

Limonlu Yaş Pasta

Yaz mevsimi geldiğinde limonata benim sürekli tercih ettiğim bir içecektir.En çok sevdiğim şeklide buzluğa bırakıp biraz kristalleşmiş hali.Evde yapmak en büyük tercihim ama eger canım çok istediyse ve evdede hazır yoksa ozaman markete müracat etmek başka çare yok.
Birde limondan yapılan tatlılar var tabii vazgeçilmezlerim arasında ama ben bu sefer ilk defa yaşpastasını yaptım.Sonuç enfesss oldu bayıldık.Normalde 1 dilim yediğnizde yaş pasta insanı keser ama bu pasta öyle değil yedikçe yediriyor ferahlığı sayesinde.Havaların bu çok sıcak olduğu dönemde sizlere ferahlık getirecek bu pastanın tarifini zevkle veriyorum.

Limonlu Yaş Pasta

Malzemeler
1 adet pasta tabanı
1.5 su bardağı limonata

Kreması için
1 paket pasta kreması
1 paket kremşanti

Limon sosu için
2 su bardağı limonata
2 yemek kaşığı nişasta

Arasına
1 adet şekerde bekletilmiş limon dilimleri

Yapılışı

Kreması için pasta kreması ve kram şanti derin bir kaba alınır ve üzerindeki miktar kadar süt ilave edilerek iyice çırpılıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Limon sosu için limonata ve nişasta küçük bir tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır ve kaynamaya çıkınca altı kapatılıp arada karıştırarak soğuması beklenir.
Pasta tabanımızın bir tanesi geniş bir tabağa alınır ve limonatayla ıslatılır üzerine kremamızdan sürülüp şekerde bekletilmiş limon ince limon dilimleri yerleştirilir.
Diğer pasta tabanıda limonatayla ıslatılıp kreması sürülmüş pastamızın üzerine yerleştirilir.
Kalan kremamız üzerine ve yanlarına düzgünce sürülüp hazırladığımız limon sosu üzerine gezdirilir ve 1 gün buzdolabında dinlendirilip servis edilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder