16 Ekim 2014 Perşembe

Hangel

İnsallah bundan sonra uzun bir ara vermeden tariflerimi yüklemeye baslayacagım.
İlkokula baslayan kuzumun odevlerini calısma stilini sistemli bir sekilde oturttuk ve artık derin bir ohhh cekerek rahata ermiş bulunuyorum.Nekadar zormus ilkokul 1 basa gelince anladik ama cok sükür çabuk atlattık.Eee tabi çocugu derslere motive etmek içinde mutfağa girip sevdiği yemeklerden yapmak lazim...
Aksama ne yemek yapacagım derdinizi hafifletmek için tarifi erkenden giriyorum,lezzetinede garanti veriyorum.
Özellikli Kars civarinda ve azerilerin yaptıgı bu yemek hem basit hde oldukça lezzetli.En büyük özelligi içine kıyma girmefen bol sogan kavrulup üzerine gezdirilmesidir.
Yogurtlu yemekler buzdolabina girdiginde lezzetini kaybederler ama bu yemek aksine lezzetine lezzet katar.
Haydi şimdi tarife geçelim.

Hangel

Malzemeler
4 su bardagi un
1 yumurta
Tuz
Ilık su

Sosu için
3 büyük kurusogan
1 su bardagı sıvıyag
1 cay kasıgı tozbiber
1 tatlı kasıgı salça

Diger malzemeler
Sarımsaklı yogurt

Yapılısı
Hamurumuz icin unumuz derin bir kaba alınır ve ortası cukur yapılıp yumurta ve tuzu eklenir.Ilık su yavas yavas ilave edilerek yumusak olmayacak sekilde bir hamur elde edilir.
Hamurumuz 3 bezeye ayrılıp oklava yardımıyla cok ince olmayacak sekilde acılır.
Acılan hamur oklavaya sarılıp uzunlamasına kesilip oklavadan ayrılır.
Kare kare olacak sekilde kesilip serilmi






s bir sofra bezinin üzerine parcalar yaydırılır.
Bütün bezelere aynı islemi tekrarladıktan sonra dinlenmeye bırakılır.
Bu arada derin bir tavaya soganlarımız küpküp dogranır.Sıvıyag ilave edilip ocagın orta gözünde kısık ateste sıksık karıstırılarak iyice pismesi beklenir.
Hazir kıvama gelen sogana salca ve toz biber ilave edilip 5 dk. daha kendi halinde pisirilir.
Dinlenen hamurlar foku fokur kaynayan suya atılıp 10 dk. pisirilir ve süzgec yardımıyla süzülür.Genis bir tepsiye alınıp üzerine sarımsaklı yogurt ve kavurdugumuz sogan gezdirilip servis edilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder